27-03-06

 Western-games 26 maart 2006.

Howdy,

 

Afgelopen zondag hebben we voor het eerst Western-games georganiseerd in de Cheyenne Ranch te Helchteren. Het was meteen een voltreffer van formaat.

De weergoden waren ons deze dag zeer goed gezind, we kregen een aangenaam, zonnig lenteweertje. Het water dat er tijdens de nacht was gevallen zorgde wel een beetje voor een drassige weide, maar dat kon ons de pret zeker niet bederven.

Op deze eerste edititie van 'western games' konden we meteen rekenen op een honderdtal enthousiaste old-timers, die waren afgezakt naar het Limburgse Helchteren.

32 rasechte cowboys en cowgirl waren ingeschreven om het beste van zichzelf te laten zien. Ze werden ingedeeld in 5 poules.

Naast het schieten, het hoefijzer-, lasso- en messenwerpen was er natuurlijk de hoofdatractie de fast-draw. Hierbij kwam iedereen tegen elkaar uit in dezelfde poule.

Dat gaf natuurlijk het nodige vuurwerk en knallen. De ene cowboy was al een beetje sneller dan de andere. Soms was de trommel van de revolver verdraaid of was de munitie niet afgegaan en dit gaf soms plezante momenten.                  Maar voor sommigen was dit de eerste keer dat men dit kon doen en kwamen dus ongeoefend hier aan de start. Al doende leert men.

Uiteindelijk na al de proeven, halve finale en finale kwam Jurgen als de algemene winnaar uit deze games. Bij de algemene huldiging mocht hij een zeer mooie handgemaakte buckle ( van Coogan Leatherworks Overpelt) in ontvangst nemen.

Uit een algemene rondvraag hebben we vernomen dat iedereen zeer tevreden was over deze games en ze hoopten dat er zeker een vervolg komt. Dus bij deze misschien tot volgend jaar, in de Cheynne Ranch.

 

See you,

 

El Lobo.

 

Foto's zijn ook nog te bezichtigen op www.limburgcountry.be

 

 

 

 

 

 

 

20:41 Gepost door lobo | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |